perjantai 26. joulukuuta 2014

Tassu

Tänään ei olisi kannattanut nousta sängystä, tänään olisi kannattanut lakata olemasta...

Kaikki alkoi 12. elokuuta aamupäivällä. Siivosin kotona ja kuulin pienen kissan ääntä ulkona ja myöhemmin kun avasin oven huomasin pienen olennon olevan meidän portin ulkopuolella ja tuo pieni olento 'huusi' niin kovin kuin pystyi. Sehän oli pieni kissanpentu ehkä kuukauden ikäinen ja emoa ei näkynyt missään ja kasvojen muoto osoitti, että pienellä oli nälkä, niin eihän sitä siihen voinut jättää vaikka käytännöllinen ihminen minussa sanoi "että 7 kissaa on jo tarpeeksi varsinkin, kun kaikki ovat pelastettuja yksilöitä" mutta tunne voitti ja niin Tassu muutti taloon.


Kotona meillä odotti 4 leikattua tyttökissaa eli Nallu, Mona-Lisa, Sissi ja Fanni
ja kolme poikaa joista kaksi eli Mooses ja Pablo oli vain 4 kuukauden ikäisiä ja Einari joka oli kolmen vuoden ikäinen leikattu kolli.

Tassu osoitti ihan alusta asti olevansa taistelija sillä vaikka muut kissat olivat monta kertaa häntä isompia niin se piti puolensa, kun kyse oli ruoasta, se ei antanut periksi vaikka Einari murisi vieressä. Tassu oli myös erittäin ihmisläheinen. Hän nukkui kaulallani melkein joka yö, hän söi samaa ruokaa kuin minä, mm. kaurapuuroa aamuisin ja aina kun oli mahdollista oli hänen päästävä syliin tai kaulalle ja monesti hän laittoi tassut kaulalleni kun halusi olla lähellä.


Eilen illalla 25.12 kun ilotulitteet paukkuivat (täällä Balkanin alueilla on lupa räjäyttää ilotulitteita milloin haluaa ja tapana on, että joulupäivänä erityisesti räjäytellään niitä, ehkä jopa enemmän kuin uudenvuodenaattona) kissat ja koiramme Demu alkoivat olla levottomia ja Tassu halusi mennä ulos muiden kissojen kanssa. Vähän myöhemmin kun huusin kissamme kotiin niin kaikki muut tulivat paitsi Tassu ja ajattelin hänen olevan kellarissamme piilossa meteliä....

                                                       kuvan on ottanut Georg Fagerlund

Aamulla kun katsoin keittiön ikkunasta ulos näin Tassun yliajettuna kotikadullamme...
Joten tänään ei olisi kannattanut nousta sängystä, tänään olisi kannattanut lakata olemasta...

Rakkaudella Tassulle...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti